5 Kasım 2012 Pazartesi

Yoğurtlu Havuç

Rakı sofrasına en yakışan meze :) Koca bir tabağı tek başıma yiyebilirim o kadar güzel yapıyorum yani :) Şaka bir yana 15 dakikada yapabileceğiniz çok pratik ve pratikliği ile hiç bağdaşmayacak şekilde lezzetli :)

Malzemeler

- 5 adet Havuç
- 1/ 1,5 su bardağı yoğurt
- yarım su bardağı mayonez
- 5 diş sarımsak
- yarım su bardağı zeytinyağı
- tuz


Havuçları temizleyip rendeliyoruz. Tencereye zeytinyağını ekleyip rendelediğimiz sarımsakları ekleyip biraz kavuruyoruz. Ardından rendelediğimiz havuçları ekliyoruz ve yumuşayana kadar kavuruyoruz. Ocaktan almadan önce tuzunu ekliyoruz. Havuçlar soğuduktan sonra yoğurt ve mayonez ile karıştırıp soğuk olarak servis ediyoruz. Afiyet olsun :)



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder