10 Kasım 2012 Cumartesi

Tavuklu Sini Mantısı

Sini mantısı normalde kıymalı nohutlu yapılıyormuş. Fakat ben anneannemin bir tarifine uyarlayarak bu şekilde yaptım. Bence hafif ve lezzetli oldu. Afiyet olsun :)

Malzemeler

- 1 paket sini mantı
- 9 tavuk butu
- 1 paket ceviz içi
- Su
- Tuz
- Karabiber
- Tereyağ
- Salça
- Kırmızı pul biber


Tavukları tencereye koyup üzerini geçecek kadar su, tuz ve karabiber ekleyip kaynatın. Tavuklar piştikten sonra etlerini didikleyin. Sini mantılarını tepsiye dizin. Didiklediğimiz tavukları mantının üzerine ekleyin. Tavuğun suyunu eşit miktarda mantının üzerine dökün. 200 derecelik fırında 15 dakika kadar pişirin. Fırından çıkardıktan sonra cevizleri havanda dövüp tavukların üzerine ekleyin. En son tavada tereyağ, salça ve pul biber ile sos hazırlayıp mantının üzerine döküp sıcak olarak servis edin.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder