19 Kasım 2012 Pazartesi

Piliç Sarma


Tavuk göğsü yemekleri genelde tatsız, tuzsuz ve kuru olur. Fakat bu tarifle inanılmaz lezzetli ve sulu bir tavuk yiyebilirsiniz. Ayrıca çokta sağlıklı ve pratik. Afiyet olsun..

Malzemeler

- 1 tavuk göğsü
- 4/5 yaprak ıspanak
- 3/4 dilim dil peyniri
- karabiber
- tuz
- Soya sosu

Tavuk göğsünü çok incecik açıyoruz ve bıçağın arkası ile hafifçe dövüyoruz. İçine ıspanak, dil peyniri, karabiber ve tuzumuzu ekleyip yaprak dolması sarar gibi sarıyoruz. Sicim ipi ile bağlıyoruz yoksa eğer kürdanla iki ucunu malzemesi dökülmesin diye kapatıyoruz. 180 derecelik fırında 10- 15 dakika pişiriyoruz. Fırından çıkardıktan sonra bir tavaya soya sosunu ekleyip ete renk veriyoruz. Yanında fırınlanmış patates ile birlikte, dilimliyerek servis ediyoruz.

** Tavuğun içine istediğiniz her türlü malzemeyi koyabilirsiniz. Taze baharatlar, jambon, çeşitli peynirler vs.... yaratılığınıza kalmış :)


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder