5 Kasım 2012 Pazartesi

Tereyağında Kalamar

Ömür boyu sadece deniz ürünleri ile yaşayabilirim o kadar çok seviyorum. O yüzden her türlü balığı ve deniz ürününü tüketebilirim. Yazın babam sağolsun, tüm kış tüketmemize yetecek kadar çok kalamar tuttu. Bizde değişik tarifler deniyoruz. Kalamarların genelde çok sert olmasından şikayet edilir fakat bu tarifi uyguladığınız zaman kalamarlar lokum gibi oluyor. Tabi birde temizleme aşamasında üzerinde görünmeyen o incecik zarını temizlemeniz kalamarınızın yumuşak olmasında önemli rol oynuyor.



Malzemeler

- 6 adet orta boy kalamar
- 1 bardak süt
- 1 bardak su
- Pulbiber
- 1 su bardağı kadar tereyağ
- 7 diş sarımsak
- yeterince tuz

Kalamarları güzelce temizleyip halka halka doğruyoruz. Güveçte yada tencerede süt, su, tuz ve kalamarları ekleyip yumuşayıncaya kadar pişiriyoruz. Suyu azaldığında süt ekleyiniz. Kalamarlar yumuşayınca tenceredeki suyu iyice çektirip tereyağı, rendelediğimiz sarımsakları ve pulbiberi ekleyip soteliyoruz. Güveç kabında servis ediyoruz.




1 yorum:

  1. Merhaba samimiyet üstadı :)
    Tarifinizi deneyeceğim ama dondurulmuş kalamarla olur mu bilemedim şimdi... Ne dersiniz?
    Kendi halinde Erzurum'lu oğluna aşık bir adamım işte :)

    YanıtlaSil