9 Temmuz 2012 Pazartesi

Mantar Soslu Antrikot

Bugün 2 haftalık tatilimin ilk günü evde oturmanın ve tüm gün Home Tv izlemenin verdiği gazla kardeşime şöyle şatafatlı bir yemek yapmak istedim. Tüm gün bir şey yememenin açlığı ile resmen saldırarak yedim çokta lezzetli olmuştu özel bir misafiriniz geldiğinde yapabileceğiniz hoş bir yemek. Bu arada tamamen kendi uydurmam olan bir yemek sizde evdeki malzemelerinizle değişik soslar elde edebilirsiniz :)

Malzemeler

- 2 dilim antrikot
- yarım kilo mantar
- 1 küçük soğan
- 3 biber
- 1 tatlı kaşığı şeker
- tuz
- karabiber
- 3 kibrit kutusu beyaz peynir ( rokfor peyniride çok yakışır )
- 6 yaprak fesleğen
- 1 çorba kaşığı biber salçası
- çeyrek paket fettucini

Et yemeklerinin lezzetli olması için en önemli unsur güvendiğiniz bir kasabınızın olması :) Ben migrosta marine edilmiş antrikot hastasıyım gerçekten çok başarılı ve lokum gibi bir ürün satıyorlar. Marine edilmemişse eğer aldığınız et 1 gece istediğiniz baharatlar eşliğinde yağda bekletmeniz etinizi terbiye edecektir. İlk önce makarnamızı haşlayıp kenara ayıralım. Diğer yanda sosumuzu hazırlayalım. Soğanları ve biberleri yağladığımız tavada pembeleşinceye kadar çeviriyoruz bu işlemi yaparken şeker, tuz ve karabiberimizi koyuyoruz sonra mantarlarımızı iri iri doğrayıp tavaya ekliyoruz suyunu bırakıp çekene kadar karıştırıyoruz. En son biber salçasını,fesleğeni ve peynirimizi ekliyoruz ama peynirin yağlı olması lazım ki erisin ve kremamsı bir görüntü versin. Sosumuzda hazır. Şimdi etimizi pişireceğiz. Bu işlemde etin lokum gibi olması pişirme tekniği ilede çok alakalı. Tavaya yağımızı ekleyip kızıncaya kadar bekliyoruz daha sonra etlerimizi koyup hiç oynatmadan her iki tarafınıda 2'şer dakika ( tabi etin kalınlığına ve nasıl et sevdiğinize göre süre artıyor ) pişiriyoruz. Evet herşey hazır şimdi birleştirip süslemek kaldı :) En alta fettucini makarnamızı kuş yuvası gibi yerleştiriyoruz üzerine etimizi onun üzerine bolca mantalı peynirli sosumuzu ekliyoruz. Afiyet olsun :)


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder