19 Temmuz 2012 Perşembe

Kabak Çiçeği Dolması

Yazlığa bir önceki geldiğimde uzun süre kabak çiçeği istiyorum diye sayıklamıştım. Kendisi o kadar nazlı ki her zaman bulamıyorsunuz onun canı ne zaman isterse :) Neyse ki bu sefer köye verdiğimiz özel sipariş sayesinde kavuştum kendisine. Çiçeği yemek fikri insanların nasıl aklına gelmiş hep merak ettim sanırım bu olayın çıkış noktası ne bilmiyor kimse. Çok narin bir çiçek yıkarken de doldururken de çok dikkat etmeniz gerekiyor. Farklı ve şık bir ege yemeği :)

- 40 kabak çiçeği

İç Malzemeler

- 100 gr kıyma
- 1 çorba kaşığı ince bulgur
- 1 küçük soğan
- 2-3 dal maydanoz
- karabiber
- tuz
- 1 çorba kaşığı biber salçası

Üzeri için

- 1 çorba kaşığı tereyağı
- 1 çorba kaşığı sıvıyağ
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 1 çorba kaşığı biber salçası

İç malzemelerimizi karıştırıyoruz. Kabak çiçeklerimizi ip gibi akan suda içini dışını yıkıyoruz. Saplarını temizliyoruz. Yine narin bir şekilde iç malzemeleri çiçeğimizi yarısına kadar doldurup yapraklarını içine doğru kıvırıyoruz. Hepsini tenceremize diziyoruz yarım bardak su koyup 10 dakika kadar pişiriyoruz. Üzerine dökeceğimiz malzemeleri tavada kızdırıp kabak çiçeği dolmamızın üzerine döküyoruz yanında sarımsaklı yoğurtla şahane bir lezzet oluyor. Afiyet olsun.






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder