4 Temmuz 2012 Çarşamba

Çıtır Muz Dolması

Bu tarifi hayranlıkla takip ettiğim Refika'nın mutfağında gördüm ve sevdiğim 3 şeyde olunca içinde denemek istedim. Sonuç ne oldu derseniz kişiye göre değişti aslında :) genel görüş dışarıda yada misafirliğe gidildiğinde yenmeyecek bir tatlı olduğu hakikaten çok döküntülü bir tatlı :) ama çok hafif olduğunu garanti edebilirim diyetteyseniz rahatça yiyebilirsiniz kısaca çok eğlenceli bir tatlı.



Malzemeler

- 200 gr tel kadayıf
- 2 muz
- ayçiçek yağı
- hazır çikolata sos
- bal

Muzları 3'e bölüyoruz. Elimizi ayçiçek yağı ile yağladıktan ( bu şekilde daha kolay sararsınız ) sonra muzları zeytinyağlı dolma sarar gibi kadayıfla sarıyoruz. Kadayıfla baş etmek baya zor tel tel her yere dağılıyor her yer kadayıf oluyor ve sarmak gerçekten zor oluyor ama pes etmeyin 4-5. 'den sonra yapabiliyorsunuz. :)  Orjinal tarifinde yağda kızartılıyor fakat ben çok yağlı olacağını düşündüğüm için ve diyette olan kişi sayısı  fazla olduğu için fırında yapmaya karar verdim. Fırın tepsisini yağlayıp çıtır muz dolmalarınında üstünü yağlayıp 180 derece ısıttığınız fırına veriyorsunuz üstleri kızarınca fırından çıkarın sıcak sıcak servis yapın. Servis ederken mutlaka çikolata sos ve bal ile servis yapmanızı tavsiye ederim çok hoş bir lezzet katıyor...


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder