21 Temmuz 2012 Cumartesi

Kabak Çiçeği Kızartması

Malzemeler

- 20 adet kabak çiçeği
- kızartma için sıvıyağ
- 1 çay bardağı un
- tuz
- istediğiniz baharat çeşitleri
- su

Sosu için

- 1 limon
- zeytinyağı
- 3-4 diş sarımsak
- nar ekşisi

Kabak çiçeğinin kızartmasını ilk defa birkaç yıl önce duymuştum kısmette bugün yapıp, tadına bakmak varmış. Kabak çiçeklerini yıkayıp, sapını kesiyoruz suyunu iyice süzüyoruz. Un, tuz, baharatlar ve suyu koyu ayran kıvamına gelene kadar karıştırıyoruz ( topak topak olamamasına dikkat edin ) Yağı tavada kızdırın, kabak çiçeklerini unlu karışıma batırıp fazlasını süzüp yağda her iki tarafı pembeleşinceye kadar kızartın. Sos malzemelerini karıştırıp üzerine dökerek servis yapın. Farklı kabak çiçeği kızartma tarifleri var, içine istediğiniz malzemeleri koyup kızartabilir üzerine limon sos yerine sarımsaklı yoğurt veya peynir rendeleyebilirsiniz.


 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder