23 Mayıs 2012 Çarşamba

Zeytinyağlı Enginar

Kardeşimin ve benim en sevdiğimiz zeytinyağlılardan biri. Bende hazır bu akşam evdeyim diye pişirmek
istedim. Hazırlanışı çok kısa ama pişmesi uzun süren bir yemek o yüzden insan bazen üşeniyor. Düdüklü
tencere kullanabilseydim belki herşey daha kolay olurdu :)

Mazlemeler;

- 5 enginar
- 1 orta boy soğan
- 1 şişe konserve garnitür
- 1 kesme şeker
-  tuz
- 4/5 çorba kaşığı zeytinyağı
- 2 su bardağı su
- 1 limon

İlk önce soğanları yemeklik doğruyoruz ve zeytinyağında 2-3 dakika kavuruyoruz. Ardından enginarları çukur kısımları tencerenin dibine gelecek şekilde koyuyoruz içine tuz, şeker,limon ve suyu ekleyerek pişirmeye bırakıyoruz. Pişmeye yakın garnitürleride ekleyip 5-10 dakika kadar daha kaynatıp servis tabağına alıyoruz. Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder