29 Mayıs 2012 Salı

Çikolatalı Sufle

Bugün kaçamak günü J tatlı olarak, yapılmasının zor olduğunu söyledikleri bir tatlıyı denemek istedim sevgilimin de sevdiği bir tatlı olunca ( genelde onun sevdiği menüler seçmeye çalışıyorum J ) hemen yaptım. Gerçektende Serkan yerken inanamadı lezzetine çok güzel olmuş dedi hatta Midpoint’te yediğinden bile daha güzelmiş. Ayrıca denildiği kadar zor değilmiş hatta hiç değilmiş misafirin varken mutfağa girip 2 dakikada yapabileceğin bir tatlı bilginize.

-         200 ml kutu krema
-         200 gr bitter çikolata + 50 gr içine eklemek için bitter çikolata
-         3 adet yumurta
-         4 çorba kaşığı toz şeker
-         1 paket vanilya
-         2 tatlı kaşığı limon suyu

Sufle kaplarını yağlayıp üzerine toz şeker serpip dolaba kaldırıyoruz. Bir tencerede su kaynatıyoruz daha küçük bir tencereyi üzerine koyuyoruz ilk önce içine kremayı ekliyoruz hafif ısındıktan sonra 200 gr bitter çikolatayı kremanın içine ekliyoruz. Diğer yanda 3 yumurtanın sarısını ve beyazını ayırıyoruz. Sarıları mikser yardımı ile iyice çırpıyoruz. Kremalı çikolata sosunun içine yumurta sarılarını ip gibi akıtarak ekliyoruz bir yandan da hızlıca karıştırıyoruz. Sarıların hepsini ekledikten sonra 3-4 dakika kısık ateşte karıştırdıktan sonra ocaktan alıyoruz. 1 paket vanilyayı ekledikten sonra soğumaya bırakıyoruz. Diğer yanda beyazları köpük köpük olana kadar mikserle karıştırıyoruz. 2 tatlı kaşığı limon suyunu ve şekeri ekledikten sonra karıştırmaya biraz daha devam ediyoruz. Kaşıktan akmayacak kıvama geldikten sonra tamamdır. Yumurta beyazlarını çikolatalı sosa ekliyoruz fakat çırpmıyoruz yavaş yavaş yedirerek homojen bir kıvama getiriyoruz köpük köpük halinin sönmemesine dikkat edin. Sufle kaplarının yarısını doldurun ortasına 3 kare bitter çikolata atın sonra 1 parmak kalana kadar karışımdan dökün. Önceden ısınmış 140-160 derecelik fırında 15-20 dakika pişirip üzerine pudra şekeri serpip zevke göre yanında krema veya dondurma ile servis yapın.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder