25 Nisan 2012 Çarşamba

Zeytinyağlı Pırasa

Serin bir yaz yemeği. Ben ege tipi beslenmeyi çok seviyorum. Yemekte bir zeytinyağlı birazda ekmek olsun keyfime diyecek yoktur ama çoğu insan çok şaşırıyor öyle yemek sofrası mı olur diye. Ben çok mutluyum pırasada mutlu benimle olmaktan J




Malzemeler

-         3/4 uzun pırasa
-         3/4 havuç
-         3-4 çorba kaşığı zeytinyağı
-         1 avuç pirinç
-         1 kesme şeker
-         Tuz
-         2 su bardağı su


Pırasayı ve havucu temizleyip parmak kalınlığında halka halka kesiyoruz. Pirinç hariç tüm malzemeyi tenceremize alıyoruz. Pişmeye bırakıyoruz biraz uzun sürede pişiyor bu sebze o yüzden sık sık suyunu takip etmek lazım, azaldıkça sıcak su ekleyelim. Pırasanın pişmesine yakın pirinçleri koyalım onlarda piştikten sonra ılımaya bırakalım servis ederken limon eklemeyi unutmayın J

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder