28 Nisan 2012 Cumartesi

Lor Peyniri

Başlığı görünce daha neler falan dediyseniz teessüf ederim J Yapılışı inanılmaz kolay bir lor peyniri tarifi bu. Hem de çok lezzetli daha doğrusu tuzsuz ve yağsız peynir sevenler için ama bu şekilde peynir sevmeyenler için çok değişik tüketim alternatifleri olabilir nasıl mı mesela sıcak kızarmış ekmek üzerine sürdüğünüz lor peyniri onunda üzerine bal ya da reçel... hımm seslerini duyar gibiyim J inanın kaymak gibi bir tadı var ve rejim yapanlar için çok sağlıklı hafif bir kahvaltı seçeneği.  Ben sürekli rejimde olduğum için bu peynir benim için vazgeçilmez olacak . Tarif için Süheyla Teyzeme teşekkürler... J


-         2 Litre süt
-         2 tatlı kaşığı limon tuzu



Sütün tamamını ( Süheyla Teyze açık sütle yapmıştı o yüzden çok lezzetliydi fakat pastörize sütle aynı tadı yakalamayacağımı düşündüğüm için sütümü açık süte tat olarak en yakın olan Atatürk Orman Çiftliğinden aldım ) büyük bir tencereye alıyoruz kaynayınca içine limon tuzunu katıp karıştırıyoruz. Bir taşım kaynadıktan sonra altını kapatıp süzüyoruz. Süzgeçte de 5-10 dakika bekletelim tüm suyunu bıraksın. İşte bu kadar yemeğe hazırdır üzerine çörek otu serperek servis edebilirsiniz.

1 yorum:

  1. Sayın blog yöneticisi blogunuzdaki paylaşımlar herkes tarafından çok begeniliyor bizde Muayene bacasi olarak başarılarınızın devamını diler.

    YanıtlaSil