13 Ocak 2013 Pazar

Elmalı Tart

Çok hafif, lezzetli ve yapımı kolay bir tarif. Afiyet olsun...

Malzemeler ( Hamur için )

- 2 su bardağı Un
- 125 gram tereyağı
- 1 adet yumurta sarısı
- 1 çimdik tuz
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 50 ml su

Krema için 

- 2 adet yumurta
- 2 çorba kaşığı şeker
- 4 çorba kaşığı krema
- 2 paket vanilya

- Elma
- Tarçın

Hamur için gerekli olan malzemelerin tümünü karıştırın ve homojen bir kıvama gelene kadar yoğurun. Strech filme sarıp 30 dakika kadar buzdolabında bekletin. Merdane ile tart kalıbınıza göre ince bir şekilde açın. Kalıbınızı yağlayın ve hamuru yerleştirin. Çatalla hamurun üzerinde delikler açın. Krema malzemelerinin hepsini karıştırıp iyice çırpın. Elmaların kabuklarını soyun çekirdeklerini çıkarın ve yarım ay şeklinde ince ince doğrayın. Elmaları kalıba yerleştirin ve krema sosunu ekleyin. 180 derece fırında 40 - 50 dakika arasında pişirin. Çıkardıktan sonra üzerine tarçın serpin ve dondurma ile servis edin.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder