11 Ekim 2012 Perşembe

γειά σου Kos :)

Biraz gecikmiş bir yazı olacak ama yazın en eğlenceli kısmını sizinle paylaşmak istedim :) Malum beşli bu sefer Kos adası yolundaydık. Çok şirin bir ada. Bodrum'a yakın olması ve vize konusunda sağlanan kolaylıktan ötürü bayramda yaşadığımız izdiham baya ciddi boyuttaydı :) Adaya giriş - çıkışlarda yaşadığımız eziyeti görmezden gelirsek 4 günümüz çok çok eğlenceli ve rahat geçti. Dipnot olarak eklemeden geçemiyeceğim çok fazla Türk var o yüzden çok fazla yüksek sesle konuşmayın yurtdışında öyle bir rahatlık oluyor insanın üzerinde :)) haliyle bazen çok hoş durumlar ortaya çıkmıyor :)
Denize girmek için Kefalos yolu üzerindeki Paradise Beach'e gittik. Bozcaada'daki Ayazma plajı gibi fakat derin bir deniz değil. Araba kiralarsanız çok rahat tüm koylarını gezebilirsiniz. Biz 2 günlüğünü 100 Euro'ya kiraladık. Türk esnaf fazlasıyla mevcut size kolaylık sağlıyorlar.



4 gün sadece deniz ürünleri ile beslendik desek yalan olmaz. Gittiğiniz en uyduruk yerde bile lezzetli deniz ürünleri bulabilirsiniz. İlk gece " Select Restaurant " diye bir yere gittik. Barlar sokağının girişinde ( ki bu giriş eski bir taş geçit çok şirin ) kandillerin yandığı sıcacık bir sokak restaurantı. Herşey çok lezzetliydi. Midye, kalamar, karides ve mythos birası :) Gittiğimiz diğer bir yer ise " Taverna Fish House " Burası tipik bir yunan restaurantıydı. İnanılmaz bizden, inanılmaz rahat bir yer. Etrafın özgün havasını incelemekten muhabbete odaklanamadık bir an çünkü başka bu tarz bir yere rastlamadık adada. Burda mönümüz değişmedi tabi deniz ürünleri ve uzo :) Kos adası yeme-içme açısından uygun bir yer. Restaurantlarda kişi başı ortalama 20 Euro kadar verdik. Bence lezzetleri ile karşılaştırınca çok iyi rakamlar.












Gece hayatı çok başarılı değil. Bizim asmalımescit gibi bir sokakları var barları vasat. Sadece barlar sokağının girişinde " Doors " diye bir yer var kaliteli müzik çalıyorlar.



Yapılabilecek diğer bir aktivite, adanın en yüksek noktası olan Zia'da gün batımını uzo eşliğinde izlemek :)



Veda birası :) αντίο Kos...





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder