Çocukluğumuzun efsane pastası hiç yapmadığım ama bulduğumda severek yediğim bu pastayı yapmanın vakti gelmişti o gün bugünmüş :) Kardeşimin sabahtan beri kalpli kurabiye yaptırma telaşının içinde bir ara bulup kısa sürede bu pastayı yaptım. Pişirme, karıştırma v.s derdi olmadığı için çok pratik zahmetsiz ve birçok tatlıdan da daha lezzetli. Afiyet olsunnn... Çok lezzetli oldu bu ama ya yememem lazım :)
Malzemeler
- 2 paket çift kavrulmuş petibör
- 1 büyük paket kakao
- 6 çorba kaşığı toz şeker
- Aldığı kadar süt
Ganaj Sos
- 1 paket krema
- 200 gr bitter çikolata
Petibörleri irice kırıyoruz. Kakao ve toz şekeri petibörlerin üzerine serpiştirip hamur kıvamına gelene kadar süt döküyoruz.Bir yandan kaşıkla karıştırıyoruz. Diğer yandan küçük bir tencerede kremayı ısıtıp ocaktan alıyoruz çikolataları kırıp içine atıyoruz. Homojen bir kıvam elde edenen kadar karıştırıp bir kenara alıyoruz. Ben yuvarlak bir kase kullandım daha şık duracağını düşünerek. Cam kasenin içine streç film ile kaplayıp petibörlü karışımı döküyoruz ilk daha sonra ganajı döküp buzluğa kaldırıp 2-3 saat bekletiyoruz. Pastamızı tabağa ters çevirip çıkartıyoruz üzerine dövülmüş fındık serpiştirip servis ediyoruz. :))
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder