- 5 lavaş
- 5 kemiksiz ve derisiz tavuk butu
- 1 kg mantar
- 3 çorba kaşığı chili sos
- 2 çorba kaşığı soya sosu
- 2 çorba kaşığı yağ
- 1 paket krema
- 5 domates rendesi
- Dil peyniri veya kaşar
- Tuz, karabiber
İlk önce tavuklarımızı iri bir şekilde küp küp doğruyoruz. Yağımızı, baharatlarımızı ve chili/ soya soslarımızı ekleyerek tavuklarımızı kavuruyoruz. Pişmeye yakın yıkayıp irice doğradığımız mantarlarımızı ekliyoruz. İlk etapta çok su bırakıyorlar bıraktığı suyu çekene kadar bekliyoruz. En son tüm suyunu çeken tavuklu karışıma kremayı ekleyip hemen altını kapatıyoruz. İç malzemeyi lavaşa koyup yaprak sarması gibi sarıyoruz. 5 içinde aynı işlemi yapıp borcama yerleştiriyoruz. En son üstlerine püre kıvamına getirdiğimiz domates sosunu döküp kızarmaları için 250 dereceye getirdiğimiz fırına koyuyoruz. Üzerleri kızardığı zaman ki bu yaklaşık 15 - 20 dakikanızı alıyor peynirlerinizi ekleyip eriyene kadar bekliyoruz. Ve sonunda bitti :)) İnanın çok lezzetli oldu :) Afiyet olsunnnn
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder