Malzemler
- 1 kakaolu pasta tabanı
- 1 paket labne
- 1 kutu krema
- 1 kahve fincanı pudra şekeri
- 1 su bardağı sıcak su
- 2 çorba kaşığı nescafe
- 1 paket vanilya
- 3 çorba kaşığı vişne likörü ( isteğe bağlı )
- Kakao
- 2 çorba kaşığı toz şeker
- İstediğiniz kadar çilek
Pasta tabanlarını servis edeceğiniz bardaklara parçalayarak paylaştırıyoruz. 1 su bardağı sıcak suyun içine nescafe, şeker, vişne likörünü koyup karıştırıyoruz bardaklara paylaştırdığımız kekleri bu karışımla ıslatıyoruz. Diğer bir yandan labne peynirini, krema, pudra şekeri ve vanilyayı homojen bir kıvama gelene kadar karıştırıp ıslanmış keklerin üzerine paylaştırıyoruz. Sonra tekrardan kekleri kremaların üzerine koyup tekrar ıslatıp tekrar krema koyarak işlemi tekrarlıyoruz en son üzerine kakao serpip buzdolabında soğumaya bırakıyoruz. Eğer benim gibi mevsim meyvalarını kullanarak farklı bir tiramisu sunmak isterseniz, bu işlemleri yaparken arasına ve en son üzerine istediğiniz meyvayı küçük küçük doğrayıp koyabilirsiniz ama üzerine kakao serpmeyin birde tavsiyem kekleri ıslatmayın meyva ve krema kekleri yeterince ıslatıyor benim çilekli tiramisularım biraz su bıraktı ve hoş bir görüntü olmadı. 2. tavsiyem çilek koyduğunuz tatlının içine krema yerine çikolata sosta ekleyebilirsiniz farklı ve lezzetli bir tat olacaktır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder