Sonuç mu tabiki mutlu tavuk = mutlu yiyiciler J
Bu arada bu tavuğun tadı sanki biraz Wienerwald tadında oldu
valla ben değil yiyiciler söyledi J
-
4 adet tüm but
-
1 çorba kaşığı domates
-
1 çorba kaşığı biber salçası
-
2 çorba kaşığı hardal
-
Yarım çay bardağı sıvıyağ
-
Yarım çay bardağı su
-
Yarım çay bardağı chili sos ( eğer yoksa 2 çorba kaşığı bal )
-
1 çay kaşığı köri, karabiber, tuz
İlk önce tavukları temizleme işlemini yapıyoruz ( Ben
derilerini çıkarıyorum malum zararlı ama bence çıkarmasanız daha lezzetli olur
) derilerini çıkardıktan sonra bol suda yıkıyoruz. Ayrı bir tabakta tüm
malzemeleri karıştırıp tavukların üzerine döküyoruz. Yaklaşık 1-2 saat bu sosun
içinde marine edelim ( sosun içinde ne kadar beklerse o kadar lezzetli olur ) .
Fırın tepsisine tavukları alalım kalan sosu tavukların üzerine dökelim önceden
ısıttığımız 180 derecelik fırında yaklaşık 45 dk. pişirelim. Tavukları servis
tabağına alalım tepside kalan sosuda üzerlerine gezdirelim. Yemi yemiii... :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder