30 Mayıs 2012 Çarşamba

Sosyete Mantısı

Orjinal mantı lezzetini tam olarak vermesede çok yakın diyebilirim yapımı çok kolay sunumu çok şık adı heralde o yüzden sosyete mantısı :) ilk denemeye gayet başarılı oldu valla tavsiye edilir.

Malzemeler

- 2 yufka
- 300 gr kıyma
- 1 orta boy soğan
- 2 çorba kaşığı yoğurt
- 1 yumurta
- yarım çay bardağı su
- 2-3 çorba kaşığı sıvı yağ
- karabiber, tuz

İlk önce soğanları küçük küçük doğruyoruz. Bir miktar yağda soğanları kavuruyoruz ardından kıymayı, karabiber ve tuzu ekleyip kıyma pişene kadar kavuruyoruz. Malzemeler soğuduktan sonra yufkaları 4 eşit üçgene bölüyoruz. Üçgenin geniş kısmına kavurduğunuz kıymadan bir ucundan,diğer ucuna kadar koyup,rulo şeklinde sarın. Sardığınız bu ruloyu kendi etrafında dolayıp,çok az yağladığınız tepsiye dizin. Yumurta,yoğurt,su ve sıvıyağı ,iyice karıştırarak böreklerin üzerine pay ederek dökün ve 170 derecede altı ve üstü kızarana kadar pişirin. Fırından çıkınca üzerlerine sarımsaklı yoğurt ve salçalı yağ ilave ederek sıcak servis yapın mama miaaa .... herkes bayıldı :))


29 Mayıs 2012 Salı

Çikolatalı Sufle

Bugün kaçamak günü J tatlı olarak, yapılmasının zor olduğunu söyledikleri bir tatlıyı denemek istedim sevgilimin de sevdiği bir tatlı olunca ( genelde onun sevdiği menüler seçmeye çalışıyorum J ) hemen yaptım. Gerçektende Serkan yerken inanamadı lezzetine çok güzel olmuş dedi hatta Midpoint’te yediğinden bile daha güzelmiş. Ayrıca denildiği kadar zor değilmiş hatta hiç değilmiş misafirin varken mutfağa girip 2 dakikada yapabileceğin bir tatlı bilginize.

-         200 ml kutu krema
-         200 gr bitter çikolata + 50 gr içine eklemek için bitter çikolata
-         3 adet yumurta
-         4 çorba kaşığı toz şeker
-         1 paket vanilya
-         2 tatlı kaşığı limon suyu

Sufle kaplarını yağlayıp üzerine toz şeker serpip dolaba kaldırıyoruz. Bir tencerede su kaynatıyoruz daha küçük bir tencereyi üzerine koyuyoruz ilk önce içine kremayı ekliyoruz hafif ısındıktan sonra 200 gr bitter çikolatayı kremanın içine ekliyoruz. Diğer yanda 3 yumurtanın sarısını ve beyazını ayırıyoruz. Sarıları mikser yardımı ile iyice çırpıyoruz. Kremalı çikolata sosunun içine yumurta sarılarını ip gibi akıtarak ekliyoruz bir yandan da hızlıca karıştırıyoruz. Sarıların hepsini ekledikten sonra 3-4 dakika kısık ateşte karıştırdıktan sonra ocaktan alıyoruz. 1 paket vanilyayı ekledikten sonra soğumaya bırakıyoruz. Diğer yanda beyazları köpük köpük olana kadar mikserle karıştırıyoruz. 2 tatlı kaşığı limon suyunu ve şekeri ekledikten sonra karıştırmaya biraz daha devam ediyoruz. Kaşıktan akmayacak kıvama geldikten sonra tamamdır. Yumurta beyazlarını çikolatalı sosa ekliyoruz fakat çırpmıyoruz yavaş yavaş yedirerek homojen bir kıvama getiriyoruz köpük köpük halinin sönmemesine dikkat edin. Sufle kaplarının yarısını doldurun ortasına 3 kare bitter çikolata atın sonra 1 parmak kalana kadar karışımdan dökün. Önceden ısınmış 140-160 derecelik fırında 15-20 dakika pişirip üzerine pudra şekeri serpip zevke göre yanında krema veya dondurma ile servis yapın.


28 Mayıs 2012 Pazartesi

Fırında Püre

Evde olduğumda izlediğim en favori kanal Home Tv. Orada izlediğim bir tarifi sizle paylaşmak istedim gerçi onun ki daha güzel gözüküyordü :( ama olsun buda bir başlangıç değil mi hevesimi kırmayın :)

Malzemeler

- 3 büyük patates
- peynir ( tamamen size kalmış ne çeşit kullanacağınız ben dil peyniri kullandım bolca )
- tereyağ
- 2 diş sarımsak

Patatesleri haşlıyoruz öncelikli olarak haşlanan patatesleri çatalla eziyoruz. Ayrı bir tavada tereyağını ve 2 diş sarımsağı ( sarımsakları rendelemeyin tüm olarak atın ) koyup biraz kavuruyoruz. Sonra sarımsakları tavadan alıp tereyağını patateslerin içine döküyoruz. daha sonra peynirleride ekliyoruz bir güzel karıştırıyoruz. Ardından fırın kabına koyup üzerine kullandığınız peynirin kalanını koyup fırına veriyoruz sıcak olarak servis yapıyoruz acayip hafif ve leziz etin, tavuğun yanına süper bir ara sıcak olarak sunulabilir.


26 Mayıs 2012 Cumartesi

Makarna Kursu

Malum fırsat sitelerinden Özlemimle bir heves alıp dün nihayet gittiğimiz makarna kursu Sheraton Maslak Oteli mutfak Şefi Orhan Gömleksiz ve ekibi sayesinde çok eğlenceli ve doyurucu :) geçti. Bizi otelin mutfağına aldıklarında heyecanım daha da arttı böyle bir otelin mutfağında bulunmak farklı bir deneyim oldu açıkcası. Bir yandan eğitim, bir yandan akşam yemeği için koşturan aşçılar, profesyonel bir mutfak daha ne isterim :)) Gittiğimizde tüm malzemeler ve tarifler hazır bir şekilde bizi bekliyordu. Katılımcı az olunca aklımıza gelen tüm soruları sorduk ve birçok konuda püf noktaları öğrendik sağolsunlar tüm sorularımızı sabırla yanıtladılar. Yaptığımız makarnaları yiyeceğimiz için doğal olarak aç gittik ama saatler geçtikçe sabrımız tükendi Özcüm'ün tatlı dili sayesinde :)) makarnaları yiyecek yerimiz kalmadı desem yalan olmaz. Kuru pastalar, sigara börekleri ve köfteli dürümle kapanışı yaptık :) Makarnalarımızıda paket yapıp bize verdiler :) İtiraf etmeliyim hazır makarnalarla ciddi bir lezzet farkı var ev yapımı makarnayı yapmaya üşenmezseniz kesinlikle misafirlerinize sunabileceğiniz farklı bir lezzet olacaktır.






Evet öğrendiğim tariflere geçiyorum...

Makarna Hamuru Malzemeleri ( 6 kişilik )

- 10 adet yumurta
- 8 su bardağı un
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 2 çorba kaşığı tuz
- 1 çorba kaşığı şeker

Bu malzemeler 6 kişilik makarna için verildi fakat siz servis edeceğiniz kişi sayısına göre azaltabilir veya çoğaltabilirsiniz. Zeytinyağı dışında tüm malzemeleri karıştırıp 5-10 dakika kadar yoğuruyoruz daha sonra zeytinyağını ekliyoruz ve yoğurmaya devam ediyoruz ne kadar çok yoğurursak o kadar lezzetli oluyormuş. Gücünüzün yettiği kadar yoğurun kısaca :) sonra hamurumuzu streç filme sarıp dinlenmeye bırakıyoruz ( 30-40 dakika kadar ) Biz hamur açma makinası ile çok kolay bir şekilde hamurumuzu açtık. Pahalı bir ürün olduğunu düşünmeyin Eminönün'de çok uygun fiyatlara satıldığını söylediler ben bir adet almayı planlıyorum hemen :) Açarken bolca unlamayı unutmayın yoksa makinaya yapışıyor.İncecik kağıt gibi olana kadar açma işlemini tekralıyoruz. Makarnalarınızı kesikten sonrada bolca unlayın bir süre sonra birbirlerine yapışıyorlar.




Herkesin 2 parça hamuru vardı birini fettucini diğerini Ravioli yaptık. 2 makarna çeşidimiz için 2 sos ve ravioli için bir iç malzeme yaptık.

Kremalı sebzeli Sos ( Fettucini Makarnası için )

- 1 havuç
- 1 kabak
- 6 yaprak fesleğen
- 10 adet mantar
- tuz
- karabiber
- 3 su bardağı krema
- 1 çorba kaşığı zeytinyağı
- isteğe göre istediğiniz kadar permasan peyniri

Havuç ve kabakları ( sadece kabuklarını kullanıyoruz ) jülyen şeklinde ince ince doğruyoruz. Mantarları hafif kalın doğruyoruz. Tavamıza zeytinyağını koyup ısınmasını bekliyoruz. İlk önce havuçlarımızı atıyoruz 5 dakika kavurduktan sonra kabaklarımızı ve en son mantarımızı atıyoruz 5-10 dakika daha kavuruyoruz. ( Diri kalıyorlar ) içine tuz, karabiber ve kremamızı ekliyoruz. Krema koyulaşana kadar yaklaşık 4-5 dakika sosumuzu karıştırarak pişirmeye devam ediyoruz. Diğer tarafta kaynar , tuzlu ve yağlı suya makarnalarımızı atıyoruz sadece 5-6 dakika pişiriyoruz süzerek sosumuzun içine ekliyoruz 1-2 dakika da sosla birlikte çevirip üzerine taze fesleğen ve permasan ekleyip servis ediyoruz. Enfesss...




Ispanaklı Ravioli iç malzemesi

- 1 orta boy soğan
- 3 bağ ıspanak
- 1 diş sarımsak
- tuz
- karabiber
- yarım çay bardağı krema
- 1 çorba kaşığı zeytinyağı

Ispanakları haşlayıp suyunu sıkıyoruz. Soğanları ve sarımsakları çok küçük doğruyoruz ( Şefler kendi aralarından buna sıçan dişi büyüklüğünde diyor ). Zeytinyağını tavaya koyuyoruz ısınınca soğanları ve sarımsakları atıp kavuruyoruz pembeleşince ıspanakları ekliyoruz tuzumuzu, karabiberimizi ,kremamızı ekliyoruz ve hazır.
Hamurumuzu makina ile açıyoruz hamurun yarısını fırça yardımı ile yumurta beyazı sürüyoruz. Diğer yarısınına ıspanaklı iç malzememizi 2'şer cm aralıklarla koyuyoruz yumurta beyazı sürdüğümüz diğer yarısını malzemenin olduğu tarafa kapatıyoruz ve yuvarlak bir kalıp ile kesip kenarlarınıda elimizle bastırarak sabitliyoruz ( kaynarken iç malzemesi dağılmasın diye ) Fettuciniyi pişirdiğimiz gibi pişiyoruz.


Domates Sos Malzemeleri ( 6 kişilik )

Bu sosu Ispanaklı raviolinin üzerine de dökebiliriz ama bu ölçüler fazla gelir siz göz kararı azaltabilirsiniz.

- 10 adet domates
- 1 çorba kaşığı domates veya biber salçası
- 1 orta boy soğan
- 5 diş sarımsak
- 2 çay kaşığı zeytinyağı
- tuz
- karabiber

Tavamıza yağımızı koyup kızdırıyoruz küçük küçük doğradığımız soğan ve sarımsakları koyup pembeleşene kadar kavuruyoruz. Küçük küçük doğradığımız domateslerimizi,tuzumuzu,karabiberimizi ve salçamızı ekliyoruz. Domatesler iyice yumuşayana kadar sosumuzu kaynatıyoruz yaklaşık yarım saat kadar. Sosumuz hazır.





** Boş bir gününüzde bolca makarna hamuru hazırlayıp istediğiniz şekilde keserek bolca unlayıp buzdolabı poşetlerine porsiyon porsiyon ayırıp buzdolabında uzun süre saklayabilirsiniz. Bir misafiriniz geldiğinde buzluktan çıkarıp hemen kaynar suya atarak taptaze ev yapımı makarnanız hazır olacaktır.


23 Mayıs 2012 Çarşamba

Zeytinyağlı Enginar

Kardeşimin ve benim en sevdiğimiz zeytinyağlılardan biri. Bende hazır bu akşam evdeyim diye pişirmek
istedim. Hazırlanışı çok kısa ama pişmesi uzun süren bir yemek o yüzden insan bazen üşeniyor. Düdüklü
tencere kullanabilseydim belki herşey daha kolay olurdu :)

Mazlemeler;

- 5 enginar
- 1 orta boy soğan
- 1 şişe konserve garnitür
- 1 kesme şeker
-  tuz
- 4/5 çorba kaşığı zeytinyağı
- 2 su bardağı su
- 1 limon

İlk önce soğanları yemeklik doğruyoruz ve zeytinyağında 2-3 dakika kavuruyoruz. Ardından enginarları çukur kısımları tencerenin dibine gelecek şekilde koyuyoruz içine tuz, şeker,limon ve suyu ekleyerek pişirmeye bırakıyoruz. Pişmeye yakın garnitürleride ekleyip 5-10 dakika kadar daha kaynatıp servis tabağına alıyoruz. Afiyet olsun...

22 Mayıs 2012 Salı

Karamalize Soğanlı Somon

Evet o gün bugün sonunda balık yiyebileceğim. Rahatsızlığımdan dolayı ne yazık ki balık yemem kısıtlı o yüzden balık yiyeceğim günleri sabırsızlıkla bekliyorum. Benim gibi rakı- balık sefasını herşeyden çok seven biri için kötü bir yasak ama Allah’tan kısa süreli yaz bekle beni J  Bugün üşenmedim gittim favori balıkçımdan taptaze bir somon aldım en büyüğünden J yanınada taze soğanlı bir salata çekilin hepsi benim J



Malzemeler;

-         1 dilim somon
-         1 orta boy soğan
-         Tane karabiber
-         2 yemek kaşığı soya sosu
-         Tuz


Soğanları jülyen doğruyoruz soya soyu ve tuzla birlikte biraz ovunuyoruz hafif yağladığımız tepsiye yayıyoruz. Üzerine bol suyla yıkadığımız somonu yerleştiriyoruz. Tane karabiberleri somonun içene batırıyoruz. Önceden ısıttığımız 180 derecelik fırınımızda yaklaşık 40 dakikada pişiyor. Yemi yemi yemiii balığımız hazır J

Zeytinyağlı Fasulye

Yaz geldi taptaze sebzeler tadına kavuşuyor yavaş yavaş. Benim en favori yaz yemeğim Zeytinyağlı fasulye her hafta mutlaka evde yapılır ve soframızdan eksik olmaz hiçte olmasın :)

Malzemeler ;

- Yarım kilo fasulye
- 1 orta boy soğan
- 3 domates
- 3 çorba kaşığı zeytinyağı
- 1 kesme şeker
- tuz

Temizlediğimiz fasulye, doğradığımız domates ve yemeklik kestiğimiz soğanı, yağı, tuzu, şekeri yanı
her bir şeyi :) tenceremize koyup üzerilerini kapatacak kadar su koyup pişmeye bırakıyoruz. Sık sık
kontrol etmenizi tavsiye ederim çünkü çok çabuk suyunu çekiyor :) Fasulyeler yumuşayınca altını kapatıyoruz.


21 Mayıs 2012 Pazartesi

Profiterol

Adını yazarken de söylerken de iki kere düşündüğüm akıllara ziyan tatlı J Dedim ben bu tatlıyı yaparım çokta güzel yaparım. 3 ayrı yerde 3 farklı şey hazırlamak durumunda kaldığınız ve pişirme süresi biraz ayrıntılı olduğu için vaktinizin bol olduğunu bir gün denemenizi tavsiye ederim. Tatlımı tahminimden çok daha fazla kişi tattı. J Bu sefer puan veren kişilere arkadaşlarıma ek olarak aile büyükleri ve misafirler de dahil oldu tabi mutfakta benden çok daha deneyimli olan kişilerden geçer not almak çok mutlu etti beni. J



Hamuru için;

-         1,5 Su Bardağı Su
-         100 gr. Margarin
-         1 su bardağı un
-         5 adet orta boy yumurta
-         ½ çay kaşığı tuz ve şeker

Profiterol Hamurunun Yapılışı;
Küçük bir tencereye suyu koyun ve kaynatın. Su kaynayınca margarini ekleyin ve eritin. Margarin eriyince un, tuz ve şekeri ekleyin ve çırpma teli ile hızlıca karıştırın. Karışım kaynayınca (göz göz olunca) altını kapatın ve tezgahın üstünde 5-10 dk. Ilınması için bekleyin. Karışım ılınınca yumurtaları teker teker ekleyin. Her bir yumurtayı ekledikten sonra mikser ile çırpın. Yumurta karışıma iyice karıştığında diğer yumurtayı ekleyerek işlemi tekrarlayın. Karışımı buzdolabına kaldırarak yaklaşık 1 saat iyice soğutun. Tepsinizi hafifçe yağlayın. Karışımdan bir çay kaşığı alarak, ikinci çay kaşığı ile itmek suretiyle, kabarma payı olması gerektiği için, 2cm. aralıklarla dizin. Önceden 200 derece ile ısıtılmış fırına koyun. Yaklaşık 30 dakika da pişiyor. Üzerleri kızardığı zaman ( fırının kapağını açmadan kontrol edin ) fırını kapatın. Fırının kapağını açmadan içinde 10-15 dk. daha bekletin. Bu tariften yaklaşık 40-50 adet hamur topu çıkıyor. Soğuyunca hazırladığınız kremayı sıkma tüpüne doldurun ( yoksa buzdolabı poşetine koyun ucundan küçük bir delik açın ) ve orta kalınlıkta bir uç takın, hamur topunun altından, tüpün ucunu batırın ve içine kremayı sıkın. En son hazırladığınız ganaj sosunu hamurların üzerinde gezdirin.
Not : Profiterol hamurlarını fırına verdikten sonra hiç bir aşamada (pişerken ve fırının içinde soğurken) fırının kapağını açmayın. Ben sabırsız davranıp pişerken açtım ve pişer pişmez fırından çıkardım çoğu puf diye söndü. 

Vanilyalı Krema için;
-         5 Su Bardağı Süt
-         4 Çay Bardağı Toz Şeker
-         2 Çay Bardağı Un
-         4 Tatlı Kaşığı Nişasta
-         2 Paket Vanilya
-         4 Yumurta Sarısı

Vanilyalı Krema Yapılışı ;

Vanilya hariç tüm malzemeleri küçük bir tencereye koyun. Orta ateşte çırpma teli ile sürekli karıştırarak pişirin. Karışım kaynamaya başlayınca, (göz göz olunca) bir iki kez karıştırıp, ocağın altını kapatın. Vanilyayı ekleyin ve karıştırın. Karışım ılınıncaya kadar ara karıştırarak kabuk tutmamasını sağlayın.

Ganaj Yapımı için;

-         500 ml krema
-         500 gr bitter çikolata

Kremayı ocakta ısıtıp ocaktan alıyoruz. İçine çikolataları kırıp karıştırıyoruz. Ve hazırrr.. Normal tarifte yer alan miktarları biraz arttırdım çünkü çikolata sos ve vanilyalı krema bana biraz az geldi sanki. Bence sizde bu ölçülerde yapın fazla kalırsa mutlaka başka bir tatlıda kullanırsınız yada kaşık kaşık yersiniz :)




14 Mayıs 2012 Pazartesi

İtalya Yemek Turu

Su gibi geçti. Etkisinden ve yorgunluğundan kurtulamadım henüz. Günde yaklaşık 10 km yürüyorduk. Bilmediğin bir şehrin bu kadar da tarihi yerlerin tadı ancak bu şekilde çıkıyordu. Yemeklerine gelince açıkcası hayal kırıklığı oldu. Hayatımda yediğim en güzel pizza bu diyeceğimi düşünürken özelliksiz pizzalar yedik. Makarnaları için aynı şeyi diyemeyeceğim gerçekten başarılıydılar. Turumuz ilk olarak Venedikte başladı orda yediğim şeylerden memnun kalmadığım için pas geçiyorum :) Venedikte çok görülmesi gereken bir yer değilmiş zaten 1 gün bile yeter. 2. durağımız Floransa oldu. Küçük, tarihi eserlerle dolu bir şehir ulaşımda çok rahat. Gitmeden birkaç ön çalışma yapmıştım ama açken oraları aramak ta bir işkence birde yanınızda huysuz birileri varsa :) o yüzden bundan sonra kendi keşfimi kendim yapacağım internetten araştırma yapmayacağım. Daha süpriz dolu olur diye düşündüm. Floransa'da 2 günde aynı yerde yemek yedik ilk gün lezzetli olunca ikinci günde çok vakit kaybetmek istemedik. - Da Imatti - pizzasıda etide oldukça lezzetli ve doyurucuydu. 1 litrelik biralarıda şahane bardağı kaldırmak bir hayli zordu ama napalım söz konusu bira olunca :) Et menüsü 25 Euro ( 600 gr t-bone, salam tabağı ve 1 kadeh şarap ) 1 litrelik bira 11 euro pizzaları 7 ile 13  euro arasında değişiyor.



Onca yemeğin ardından 1733 yılından beri Piazza Della Republica meydanında hizmet veren - Gilli -pastanesine gittik.Tiramisu'su bir harika yanınada bir akşam üstü içkisi Negroni ( çok beğenmedim çok acı geldi bana ) yanında aperatif yiyeceklerle servis ediliyor. Çok lezzetliydi fakat biraz pahalı 2 tiramisu bir negroni 28 Euro.Dell

ve son durağımız Roma büyülü şehir resmen aşık oldum doyamadım kopamadım arkasından bakakaldım
:( Tekrar ve tekrar gitmek istiyorum tarihini anlatmama gerek bile yok her sokak her köşe her köprü süprizlerle dolu. Her seferinde sizi şoka sokmasını eğlendirmesini etkilemesini çok iyi biliyor. Roma'da da iki gün aynı yerde yemek yedik - Ciro & Ciro - Pizza ve makarna denedik. Pizzalar yine standart lezzete sahip zaten pizza fiyatları tüm restaurantlarda hemen hemen aynı. 6 ile 13 euro aralarında değişiyor. Ama ikinci gün yediğim deniz mahsüllü makarnası ( ki restaurantın özel yemeği) inanılmaz lezzetli ve görseldi. Aklımda kalan en çarpıcı şey buydu. Fiyatıda 15 Euro yanında da Chianti şarabı ( 20 euro ). Bu arada İtalya'da garsonlar için çok kaba suratsız dediler fakat şansımıza gittiğimiz tüm yerlerde çok sempatik, güleryüzlü ve İstanbul'a gelmiş yada gelmek isteyenlere rastladık.



ve sonunda geldim dondurmalara Pisa'da - La Borsa - şahane. Roma'da - San Crispino - Fıstık ve çikolatalısı muhteşem. - Della Palma - belki 40 farklı çeşitin arasında 15 dakikamı harcadım ama yine de karar veremedim sonunda nutellalı ve limoncello'dan yana kullandım tercihimi fıstıklısı hiç güzel değildi yemediğim diğer seçeneklerde aklım kalmadı değil. Dondurmanın topu 1- 1,5 euro arasında değişiyor fakat porsiyonları oldukça büyük yani tam benlik :)


Roma'da gezerken Via Della Pace sokağını bulmanızı şiddetle tavsiye ederim. Roma'nın Taksimi resmen salaş sokak barları, sokak çalgıcıları, ucuz içkiler tekila shot 3,5 euro kokteyller 6 euro fakat belli bir saate kadar 4,5 euro. Biz - Vino Olio Liquori' da - oturduk Roma'daki en keyifli anımdı. Çok çok güzeldi... Roma için 2 tatil planımı yapmaya başladım bile herkes en azından 2-3 gününü burada geçirmeli hem gözleri hem midesi hemde ruhu bayram etmeli...

4 Mayıs 2012 Cuma

İtalya...

Evettt sonunda o çok istediğim İtalya'ya yarın itibariyle gidiyorummmm... :) O yüzden 1 hafta yokum ama döndüğümde size İtalya'da nerde ne yenir ne içilir en lezzetli pizza nerde ve tabi fiyatları hakkında geniş bir yazı yazacağım çünkü gitmeden önce yaptığım araştırmalarda bu konuda hiç bir yerde tatmin edici bilgi bulamadım. Neyse canlar görüşmek üzere bana iyi eğlenceler :)

2 Mayıs 2012 Çarşamba

Soslu Fırın Tavuk

Bugün buzlukta ne var diye şöyle bir baktım evde olan malzemelerden birşey yapmak istedim dışarı çıkıp alışveriş yapmak için fazla tembel bir günümdeyim çünkü. Dolapta tavukları görünce fırında nar gibi kızarmış tavuk herkesi mutlu eder diye düşündüm.
Sonuç mu tabiki mutlu tavuk = mutlu yiyiciler J
Bu arada bu tavuğun tadı sanki biraz Wienerwald tadında oldu valla ben değil yiyiciler söyledi J




-          4 adet tüm but
-          1 çorba kaşığı domates
-          1 çorba kaşığı  biber salçası
-          2 çorba kaşığı hardal
-          Yarım çay bardağı sıvıyağ
-          Yarım çay bardağı su
-          Yarım çay bardağı chili sos (  eğer yoksa 2 çorba kaşığı bal )
-          1 çay kaşığı köri, karabiber, tuz


İlk önce tavukları temizleme işlemini yapıyoruz ( Ben derilerini çıkarıyorum malum zararlı ama bence çıkarmasanız daha lezzetli olur ) derilerini çıkardıktan sonra bol suda yıkıyoruz. Ayrı bir tabakta tüm malzemeleri karıştırıp tavukların üzerine döküyoruz. Yaklaşık 1-2 saat bu sosun içinde marine edelim ( sosun içinde ne kadar beklerse o kadar lezzetli olur ) . Fırın tepsisine tavukları alalım kalan sosu tavukların üzerine dökelim önceden ısıttığımız 180 derecelik fırında yaklaşık 45 dk. pişirelim. Tavukları servis tabağına alalım tepside kalan sosuda üzerlerine gezdirelim. Yemi yemiii... :)


1 Mayıs 2012 Salı

Suat Usta Mersin Tantuni

Pazartesi akşamı Taksim'de keyifli pasaj gezmelerinden sonra evde bir şeyler yemiş olmamıza rağmen karnımız kazındı. Sahra, Hayal Kahvesi'nin olduğu sokakta " Suat Usta " adında bir yere götürdü bizi. Ekmek arası tantunisinin yol boyunca nasıl lezzetli olduğunu anlatıkça bizim de karnımız biraz daha kazındı. :)
Gittiğimizde saat geç olduğu için ekmek kalmamıştı bizde 3 dürüm söyledik ama tantuniler o kadar lezzetliydiki resmen çerez gibi gitti ilk dürüm tabi kaçar mı ikincileride söyledik. Biraz dürüm boylarıda küçüktü sanırım çünkü 2.ler bitince üçüncüyü söylesem mi diye düşündüm sonrada abartmamakta fayda var diyip vazgeçtim :) Dürüm tantuni fiyatı 5 TL ekmek arası tantuni 6 TL. Taksim'in dışında Gebze, Beşiktaş ve Şişli'de şubeleri mevcut. Sahipleride üniversite mezunu genç insanlar ve işlerinde çok başarılar gidip tadına bakın bence ama dikkat edin çok fena alışkanlık yapıyor :)


Gelbakalım Cafe & Bistro

Bugün 1 Mayıs Emek ve Dayanışma günümüz bununla birlikte 1 günlük resmi tatil. Bu fırsat kaçar mı hemen kendimizi deniz kenarı bi yere atmamız lazım. :) Şile sahilinin hemen girişinde bu salaş, şirin mekan dikkatimizi çekti, yemeği başka yerde yememize rağmen ( ki keşke burada yeseymişiz ) durma ihtiyacı hissettik. Sahibide bir o kadar ilgili bir insandı. Gün batımını burada izlemek çok çok keyifliydi. 2 bira, 2 çay double patates kızartmasına toplam 30 TL hesap ödedik bence çok uygundu herkes burda gün batımını yaşamalı...



Gezelim Gezelim Hep Gezelim...

Ben bir gurme değilim kesinlikle. Keşke olsam ama bunun için bir fırın ekmek yemem lazım. :) Garip bir ironi oldu. Ama yeni restaurantlar görmek yeni şeyler denemek yemek yemek en az yapmak kadar tutkudur benim için. Bunun en büyük şikayetçisi de erkek arkadaşım sanırım bazen işin dozunu kaçırıyorum çünkü :) Bu bölümü tamamen arkadaş tavsiyesi olarak algılamanızı " bugün nereye gitsem? Sevgilimi nereye götürsem? Balığı, eti nerde yesem ? Acaba ne kadar hesap öderim ? " diyen birinin açıp buradan fikir alması için yaptım. Kısaca bu bölümde gidip gördüğüm restaurant ve cafeler hakkında yorumlarım yediğim şeylerin fotoğrafları ve en önemlisi fiyatları hakkında bilgi vereceğim. Yani gidip buranın yemeği çok kötü sen nasıl tavsiye ettin diyen birini sallamam :) O kişiye ilk cümlemi hatırlatır yoluma devam ederim... :)